Home Decor

23o5studio completes textured Pink House in Vietnam

Vietnamese practice 23o5studio has completed a home in Da Nang City featuring pink pebble-wash walls inside and out, cut through by geometric openings and planted patios.


The rough exterior and interior surfaces of The Pink House, designed for two sisters who chose its distinctive colour, reference the rough textures of the Marble Mountains in the Ngũ Hành Sơn District where the home is located.

Pink house has a pebble dash exterior
Top: a pool was fitted below a circular opening. Above: the building has triangular, geometric openings

Triangular slices through the walls and a large circular void topped with plants above a swimming pool draw light into the 290-square-metre home. These openings carefully control views to create spaces of “serenity, silence and intimacy”.

“The project focuses on exploiting areas of light and transitions in modern living spaces,” said the studio. “The spatial experiences are continuously evolving.”

Pink house has pebble dash interior walls
The kitchen looks out to an enclosed garden

On the ground floor, an open plan living, kitchen and dining area sits between a small planted garden to the south and the swimming pool to the north.

Emphasising a strong connection to nature, a wall of sliding glass doors seamlessly connects the external pool and internal living area, as well as allowing sunlight to shine through the circular void as it moves throughout the day.

“A large opening with space connecting the sky and the building has a metaphorical and evocative connotation of the small image of man before the vastness of nature,” said the studio.

At the southern end of the home, the main staircase sits within a double-height area between two plant-filled voids, illuminated by a small round skylight in the roof.

The living and kitchen area has an open plan design
Floor-to-ceiling windows were placed on the rear wall

On the first floor, a main bedroom with an en-suite glazed bathroom block sits to the east, and an additional bedroom, bathroom and laundry room sit to the west. These are separated by a central corridor that frames views out to planted roof areas.

“The project is designed along the vertical axis of the plan, with the bedrooms having their own space and differences in feel,” said the studio. “Each hidden corner in the house is a place to contemplate and enjoy nature.”

A rectangular pool was placed beneath a circular opening
Light filters through the circular opening over the swimming pool

A planted balcony surrounding the large circular void overlooks the spaces below. A metal staircase leads up to a roof garden, which remains sheltered by high parapet walls cut through with triangular and circular openings.

The pebble-wash finish has been used across both the interior and exterior walls, paired with granite floors to create what the studio calls an “ambiguity of usage” throughout, with rooms easily able change their function.

Planted balconies are adjoined to the bedrooms of pink house
The house has balconies on each floor

The Pink House was recently longlisted in the rural house category of Dezeen Awards 2021.

Other Vietnamese homes to recently complete include a residence with a perforated ceramic brick exterior by Vo Trong Nghia Architects and this townhouse with arched living spaces by Sanuki Daisuke Architects.

Source link

Show More

admin

Makes Noise is a blog where you can find all the juicy details on a variety of topics including health and fitness, technology, lifestyle, entertainment, love and relationships, beauty and makeup, sports and so much more. The blog is updated regularly to make sure you have all the latest and greatest information on the topics that matter most to you.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button